Antal

Doctorandus Antal Robi Koperwiek is, 36 jaar, IT-ondernemer, 63kg licht en 1.72m kort. Zijn haar heeft zich rond zijn kruin al teruggetrokken. Antal is single. Eerst omdat hij geen zin had om zich te binden (af en toe een scharrel was veel handiger), sinds een paar jaar omdat het niet lukt om een relatie te krijgen. Hij zegt tegen zijn vrienden dat hij op zoek is naar een voetbalvrouw met hersens, maar dat die net zo lastig te vinden is als een betaalbare Masserati. Antal houdt van gadgets en stripboeken.

Antal heeft een informatica-opleiding gedaan, die hem veel te makkelijk was. Hij ergert zich aan domme mensen, en goedkope namaak. Hij gaat voor echte merken als Hilfiger, Ortlieb en G-Star. Hij reist voor zijn kapper naar Rotterdam. Hij leest alleen boeken die door intellectuelen zijn geschreven, heeft een abonnement op Wired, en houdt van vrouwen die hem verwennen met eten, maar niet teveel aan zijn kop zeiken. Antal wordt ingehuurd om databases te beheren bij klanten; vaak bij verzekeraars en banken. Hij vindt hun systemen zo lek als een mandje.
Als Antal niet achter een computer zit, dan is hij bezig voor zijn moeder. Ze heeft een ongedefinieerde psychische aandoening en verwaarloost zichzelf. Antal kookt, doet het huishouden en regelt zijn moeders bankzaken. Hij ergert zich steeds meer aan de manier waarop de bank met ouderen omgaat.

Door de bankencrisis, zijn werk, en zijn persoonlijke ervaringen heeft Antal schoon genoeg van banken in het algemeen en van zijn eigen bank. Hij wil een statement maken, en overweegt om zonder bank te gaan ondernemen.

twittermail

Een gedachte over “Antal

  1. Pingback: Geen www op zzzondag | Honderd meter

Reacties zijn gesloten.